ABRACADABRA GEZEŢEL / by Antim

A fost odată ca niciodată un împărat care avea trei feciori, pe unul îl chema Geţel si pe altul îl chema Pufulel şi pe celălalt îl chema Tuburel. Şi odată avea un copac care făcea mere de aur. Şi venea în fiecare un zmeu să le fure şi atuncia so gîndit ăla mic să vadă ce mai face tatăl său. Mami, nu mai ştiu ce să mai zic. Mi-ai spuso tu cu mulţi ani înainte să se nască toţi prietenii mei, înainte de Rareş, de Horaţiu, de Toni şi Fredi, de Andrei. … Şi feciorul cel mic întreba: De ce eşti, tată, trist? Că nu am gusta niciodată din mere. Că venea tot timpul un hoţ.

Atunci s-a hotărît ca Degeţel să se ascundă cu fraţii săi şi au stat cu ochii în patru şi au pregătit spini şi o groapă mare şi au pus o plasă, işte spini, zmeul sa înţepat în spini, o căzut cu spatele în plasă şi so înţepat în spini şi so terminat povestea . Ba, nu, mai este:

Şi venea celălalt zmeu să fure merele şi pe acela lau prins. Cu mulţi anin înainte tatăl lor a murit şi atuncia copiii au şi crescut, dar pe vremea aceea era ciudat că erau şi dinozauri, erau toate plantele umeze şi carnea era bună de mîncat. Şi atuncia o venit un dinozaur mare Tiranozaur şi atuncia Degeţel cel mic ia tras cu săgeţi în burtă la Tiranozaur, cu săbii şi cu suliţe şi apoi Tiranozaurus o murit şi au trăit fericiţi pînă la adînci bătrîneţi.

Nu, ascultă ce vreau să-ţi spun: Sti, nu aşa era povestea, ai spuso repede. Trebuia so spui încet. Nu aşa era partea cu zmeul, ai uitat ceva: să spui înainte să cadă în plasă zmeul mai întîi sa înţepat în spini şi atuncia o căzut în plasă şi era greu şi so înţepat în spini, erau şi acolo spini. Asta ai uitat să spui, so iei de la cap povestea!

Annunci

2 Responses to “ABRACADABRA GEZEŢEL / by Antim”


 1. 1 tommasocer 13 agosto, 2007 alle 6:52 pm

  Ma bucur ca ai deschis blogul catrafuse… si pot sa spun ca nu ai trecut dejaba carma lui Antim…
  Dupa saptamana ce urma, cu siguranta, o sa pot citi mai mult lucrurile tale … toate… marele sau maruntele… si pot sa povestesc ce s-intempla aicia… si sa stam de vorba … cand sosesti la Udine??? Vii singur sau cu MIRODENIA MUI ERMOSA…??? Tatal meu spunea ca se gandeste ca ar putea sa studieze romanesti cu tine… Nu prea stiu de ce… dar e nebun ca intotdeauna…
  te pup
  si per miro…

 2. 2 catrafuse 13 agosto, 2007 alle 7:17 pm

  Kedves Tommy,
  insegnare il romeno al tuo babbo, quale onore !Salutamelo tanto (va bene anche in italiano o par furlan )! Le mie future discese in quel di Udine sono ancora velate dal mistero, appena saprò qualcosa di più te (ve) lo faro’ sapere. Un mandi anche a Giulio
  pa.


Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...
agosto: 2007
L M M G V S D
    Set »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Contatti

anzianità di servizio

Blog Stats

 • 62,117 hits

Catrafuse Photos

RSS la rinascita balcanica

 • Si è verificato un errore; probabilmente il feed non è attivo. Riprovare più tardi.
Annunci

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: